معرفی اقلید
منبع:سایت صدا و سیمای فارس
پیشینه تاریخی:
آنچه میتوان درباره قدمت تاریخی شهرستان اقلید بیان نمود به استناد آثاری است که از کتب تاریخی و سفرنامههای جهانگردان بجای مانده و بیانگر این است که اقلید در دوران پیش از اسلام نیز شهری آباد و مطرح بوده است. در کتاب تاریخ فارسنامه ناصری از انتشارات کتابخانه سنایی آمده است که قدمت اقلید مربوط به دوران ساسانیان است و سنگ نوشته موجود در تل قلات مشتمل بر 21 سطر خط پهلوی (مربوط به سال 1334 هـ .ش) مؤید این موضوع است.
مردم شهرستان اقلید مردمی مهماننواز، خونگرم، مومن و متعهد به انقلاب و اسلام و در تمامی صحنهها، مراسم و مناسبهای ویژه حضوری فعال دارند، مردم این دیار بخاطر اردات قلبی و عقیده محکمی که با خاندان عصمت و طهارت دارند در اجرای مراسم مذهبی کوشا بوده و برنامههای متنوعی را در طول سال به اجرا میگذارند. آداب و رسوم مردم نیز منحصر به فرد بوده و تا حدودی دست نخورده باقی مانده است.
شهرستان اقلید دارای آثار باستانی متعددی است از جمله: حوض دختر گبر، منبر و کتیبه مسجد جامع، قلعه آسپاس، چشمه دزدان، تپه مهرعلی فارسی، تپه فیلی، کتیبه و غار تنگ براق، تپه باستانی باقر آباد، قصر بهرام، قصر گل اندام، تل شاه نشین، تل خنجشت، تپه کوشک زر، تپه نقارهخانه، باتلاق بهرام گور، کاروانسرای شاه عباس، شهر نکیسا.
زبان رایج مردم شهرستان فارسی است. بخاطر وجود طوایف مختلف عشایر زبان ترکی قشقایی و عرب باصری نیز رایج است.